Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

torsdag 26 april 2012

Vad är det för fel på Uddevalla?

Jag sitter för närvarande på tågstationen i Trollhättan och väntar på tåget tillbaka hem till Göteborg. Det är uschligt väder, det regnar och jag glömde ta halsduk på mig i morse. Dessutom mår jag lite illa efter den vingliga bussturen hit. Ändå tycker jag om att vara här.Det är lite skumt, jag har alltid gillat Trollhättan. Utan någon egentligen anledning. Har aldrig haft nån speciell koppling hit, förutom goda vänner, men det har man ju lite varstans. Som motsats till Trollhättan kan man sätta Uddevalla, som jag av nån anledningen inte tycker särskilt mycket om. Återigen utan nån egentlig anledning.

Så varför gillar jag Trollhättan med inte Uddevalla? Möjligen kan det ha med dialekten att göra. Jag tycker trollhättemålet är fint och associerar det med sånt jag tycker om, t ex Galenskaparna och Cirkus Miramar. Medan jag mest associerar uddevallamålet med sura H&M-kunder på den tiden jag jobbade på H&M i Uddevalla.

Konstigt att ett litet fåtal såna random associationer kan påverka ens känslor för städer så mycket. Å andra sidan tror jag att jag tycket lika mycket om Trollhättan som jag tyckte illa om Uddevalla redan innan jag jobbade där. Så vad kan det vara då? De är bra på sopsortering i Trollhättan, kan det vara det? Eller att jag haft mycket roliga spelningar här?

Konstigt är det.