Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

söndag 13 maj 2012

Det gör inte ont längre!

För ungefär två år sedan råkade jag ut för en mindre olycka som gjort att jag haft ont i ryggen sedan dess. Det var lite småklantigt, jag skulle lyfta ner en stor högtalare från ett stativ, och när jag precis fått loss den från stativet tappade jag balansen, höll på att tappa högtalaren på 30-40 kg i marken, men tar emot den i fallet. Och sträcker ryggen rejält. Efter det har jag haft ont i princip oavbrutet, särskilt när jag suttit still mycket, som på jobbet eller vid långa tågresor. Att träna har gjort ont, och jag har varit osäker på vad som gör det hela bättre och vad som gör det sämre.

Men i mars träffade jag en skicklig sjukgymnast (jag hade träffat en annan tidigare, men fått helt fel typer av övningar som bara gjorde det värre) som förstod sig på det hela och gav mig uppmjukande övningar som jag gjorde tre gånger om dagen i någon måna. Jag trodde knappt det var sant när jag insåg att det faktiskt fungerade. Det var nästan så att jag glömt hur det kändes att inte ständigt ha ont i ryggen!

Och det bästa av allt - nu kan jag träna igen! Vilket gör att ryggen håller sig igång och bygger upp muskler så att den håller sig frisk! Nu har jag varit ute och sprungit flera gånger i veckan det senaste, något jag inte kunnat göra på flera år. Hej naturen liksom!

Här är ett foto jag tog idag när jag var ute och sprang i Delsjöområdet. Funderar på att sätta ihop ett gäng bilder i 1-bit. Varför i hela friden då, kan man fråga sig. Mest för att det är kul. Är man född 84 så såg alla foton på datorer ut sådär när man var barn.
Inga kommentarer: