Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

fredag 12 mars 2010

Noaks stora fasa

Jag hittade denna inte speciellt seriösa, men ganska gulliga, serieruta på Uppsalainitiativets blogg. Apropå den grupp som i dagligt tal brukar kallas "klimatförnekare" eller "motkrafter", och som hävdar att det inte finns några bevis för en global uppvärmning orsakad av människan. Och att detta dessutom skulle vara ett skäl att inte göra något.För trots sin flummighet är det ju ändå en ganska bra illustration av tankesättet att "Eftersom det inte finns hundraprocentiga bevis för att det vi gör kommer att leda till katastrof, finns det ingen anledning att vara försiktig."

Lite som att köra bil utan säkerhetsbälte för att det inte finns några BEVIS för att man kommer att krocka. Även om det i det här fallet finns en jävla massa indikationer som tyder på att det är just krocka vi är på väg att göra...

Nu något annat. Jag nämnde tidigare att jag var på väg att producera ett podradioprogram om miljö. I själva verket är det en podradioversion av Ekosofias nyhetsbrev, som ges ut av miljökonsultbolaget där jag praktiserar. Ekosofia alltså.

Det kommer ett nytt avsnitt varje månad. Mellan 10 minuter och en kvart, och med det mest spännande, viktigaste och intresantaste som hänt på miljöfronten under månaden. Lyssna vetja!

Klicka här för att höra första avsnittet!

4 kommentarer:

Almina sa...

Wow! Du é så häftigt! Och vilken vinjett sen! OM du vill ha konstruktiv kritik också så kommer den här:

du är en historieberättare, och en bra sådan. Det blir stämning och man rycks med. Dvs det passar inte i ett nyhetsprogram som ska låta 100% neutralt för att tas seriöst av dem som inte är "frälsta". Du är för bra helt enkelt. :)

kram tuffing!

Emanuel Blume sa...

Iiih, tack! <3

Vi diskuterade lite det där med hur nyheterna ska läsas upp, och kom fram till att det skulle vara talspråkligt och engagerat. I och för sig kan man väl tänka sig att det går att göra mer neutralt...

Är lite rädd att vinjetten låter för mycket naturprogram :P

Spoff sa...

Roligt! Här får du konstrukiv kritik av mig också:

I början tar du upp alla rubrikerna i dagens program, vilket tar typ 2 minuter och måste vara 20 stycken. Begränsa dig till två eller tre headlines, så som de gör på Ekot och Rapport!

Vidare, angående rubriker igen, läs inte upp rubriken! Det blir jättekonstigt. Man förstår mycket väl vad nyheten handlar om även utan rubrik, och så slipper du att börja med två meningar som båda två är identiska till innehållet.

Bra jobbat! Ser fram emot nästa avsnitt! :)

Emanuel Blume sa...

Tack Spoff! Det ska jag absolut ta med i planeringen framöver. Lev länge och i välmåga!