Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

fredag 18 juni 2010

Sista delen: Konspirationen!

Efter att jag genom mycket tjat och förtvivlan lyckats återfå min ryggsäck på Västtrafiks hittegodsavdelning satte jag kursen mot Kortedala. Det skulle tydligen gå bra cykelvägar ut dit. Men ack! Det dröjde inte länge förrän jag kom fram till en stor betongmur med en skylt där det stod "Vägarbete. Cykelbanan avstängd. Följ orange anvisning."

Så det var precis vad jag gjorde. Jag följde anvisningen mot Angered/Gamlestan. Det var en grusig väg över en arbetsplats med stenar stora som papillonhundar. Till slut kom jag i alla fall fram till ytterligare en betongmur. Den här gången stod det en anvisning mot Angered/Gamlestan/Centrum i samma rikting som jag kommit ifrån!

Så jag vände helt enkelt på cykeln, tänkte att jag missat nån avfart, och trampade bort igen över stenar och grus. Men icke. Möttes återigen av en skylt som angav riktningen åt det håll jag nu precis kommit ifrån. Jag suckade, och påbörjade en lång förvirrad tur genom Härlanda, Kålltorp, Redbergsplatsen, Gamlestan och en massa andra skumma ställen, innan jag till slut kom rätt.

Suck. Det är på nåt sätt som att det alltid är cyklister och cykelvägar som får stryka på foten när nåt händer. Tänk om man skulle gjort likadant med bilvägen. Så att bilisterna fått köra över en stenig och kropig vägarbetsyta för att sedan tio minuter senare mötas av en skylt att man ska vända om och göra samma sak igen. Nåt sånt händer liksom inte.

Till råga på allt, när jag morgonen efter, igår alltså, skulle cykla från Kortedala ut till Tjörn, råkade jag ut för vägarbeten igen. Den här gången längs 45:an. Först en avspärrning med anvisning som faktiskt visade rätt.


Men sedan en avspärrning helt utan ledtråd om vart man skulle ta vägen.


Det slutade med att jag fick ta en lååång omväg via en massa bostadsområden i Surte. Detta efter att ha frågat en massa folk om vad som var bästa omvägen om vägarbetet.

Så nu kommer vi till pudelns kärna. Det måste vara en konspiration! Hur kommer det sig annars att cyklisterna alltid drar det kortaste strået? Var lägger man snövallarna när man plogar bilvägen? På cykelbanan. Vilka får alltid leda sina fordon runt vägarbeten? Cyklisterna. (Vad kul det hade vart med För din säkerhet - led bilen - skyltar!) Var parkerar alla varuleveransbilar som inte orkar hitta en parkering? På cykelbanan.

Och så vidare.

Nä. Cyklar är fina, bra, miljövänliga och hälsofrämjande. Fatta det.

3 kommentarer:

Malin sa...

"varuleveransbilar" förvandlades i min hjärna till något som hade med varulvar att göra :)

Almina sa...

Stickers med denna slogan finns hos SNF Göteborg! :) Iaf fick jag en sån av dem på cykeldagen. :)Skönt att du kom fram till slut iaf!

Emanuel Blume sa...

Malin: Haha! Nu kommer jag alltid att tänka på varulvar när jag ser varuleveransbilar!

Almina: Vilken slogan då?