Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

torsdag 29 januari 2009

Vem fan är James Bond?

Idag var jag inne på Tidpunkten för att köpa busskort. När jag tog min nummerlapp i automaten fick jag en lapp där det stod "007". Med stooora siffror. Helt omöjligt med andra ord för nån som är född mellan 1954 och 1995 att inte omedelbart associera till James Bond. Trodde jag.

När det var min tur att gå fram till kassan kunde jag inte låta bli. Jag lämnade in 007-lappen och la den överdrivet synligt framför kassörskan (som såg ut att vara mellan 25 och 30), och sa med myndig stämma: "My name is Bond. James Bond."

Men hon stirrade bara på mig som om jag inte var klok. Säkert fumlade hon med handen under disken också för att vara beredd att trycka på tillkalla-polis-knappen. När jag inte fått nån reaktion på två sekunder ryckte jag på axlarna och sa "Äh, det var inget. Skulle jag kunna få fyra hundrakort?" varpå hon log ett tafatt leende och gav mig fyra busskort.

Här försöker man berika folks vardag lite, men trots att man befinner sig i Göteborg, där folk enligt uppgift ska vara kvicka, får man bara skräckslagna blickar tillbaka. Well well.

Kanske det hade funkat om jag sett ut som Pierce Brosnan? Han ser ju fortfarande mer ut som James Bond än Daniel Craig.

3 kommentarer:

Kokis-chan sa...

Jag tycker i alla fall att det var jätteroligt. =)
Kassörskan var tråkig...

Rickard sa...

Mycket vitsigt, det håller jag me dom.

Otack är världens lön, som man säger.

Anonym sa...

Det var ju jätteroligt! Men många är inte så allmänbildade. Ska ändå testa själv om jag någon gång får 007 som kölapp :D