Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

tisdag 24 juli 2012

Äntligen!!

Det är konstigt det här med hur man väljer att använda sin tid. Jag har två teatergrupper som repar flera gånger i veckan, så det är helt omöjligt att vara ifrån stan mer än ett dygn eller max två. Tänk vad man kunde gjort istället. Varit ledig... Åkt på semester... Kopplat av...

Men näpp. Det där med vara ledig har jag nog inte riktigt ägnat mig åt på tio år. Å andra sidan har jag inget minne av att jag haft tråkigt en enda gång de senaste tio åren heller (förutom en gång, när jag låg utslagen på sjukhus i Kisumu i fem dagar). För på nåt sätt är ju det här med att uppträda, oavsett om det gäller teater, musik eller båda samtidigt, faktiskt det roligaste jag vet.

På torsdag har en av mina teatergrupper - spexgruppen Dravel, genrep på föreställningen Äntligen! Det är den enda föreställning vi kommer att spela i Göteborg, så kom till Pliktascenen i Slottsskogen och se oss! Resten av föreställningarna spelar vi i Visby under medeltidsveckan i augusti. Några foton från repet igår kväll, tagna av Hampus Haara:

Riddar Konrad (Andreas Alme) och hans talande häst Valdemar (Arvid Silvmarker)
Nicholas Flamel (Agnes Leijon) försöker övertala Riddar Konrad om sin skicklighet som alkemist.

Koncentration.


Fäktningsduell mellan Nicholas Flamel och Alessandro di Medici (Josefin Söderpalm), i äkta Monkey Island-stil. Du fäktas som en bonde!
Kungliga akademin presenterar sig med sång och dans, frontad av Christine de Pisan (Malin Karlsson), med Alessandro di Medici och Nicholaus Cusanus (Mikael Linell) bakom.

Hela ensemblen! Jag till höger, gestaltandes enmansbandet Elrond (enmansbandet Erlands förfader).


"Äntligen!" handlar om den tvålfagre riddaren Konrad och hans talande häst Valdemar, som hamnar mitt i kampen om det medeltida nobelpriset i alkemi, där någon vill sabotera för den rättmätiga pristagaren Nicholas Flamel, som kan fövandla bly till guld.

PÅ SCEN:

ANDREAS ALME - spelar Konrad av Jungingen, ursnygg riddare som doftar hårpomada. Tänker er Kenny Starfighter blandat med Guybrush Threepwood.

AGNES LEIJON - spelar Nicolas Flamel, skicklig vetenskapsman som gör allt för att få nobelpriset i alkemi. En jäkel på att blanda pastasås.

EMANUEL BLUME - gestaltar Enmansbandet Elrond, en enmansorkester som förvandlar föreställningen till en fullfjädrad spexmusikal.

MIKAEL LINELL - spelar Nicolaus Cusanus, ärevördig präst, vetenskapsman och wisserbesser som är ständig sekreterare i kungliga akademin (som alltså delar ut nobelpriset).

JOSEFIN SÖDERPALM - spelar Alex di Medici, sliskig italiensk strandraggare som av nån anledning hamnat i kungliga akademin.

MALIN KARLSSON - spelar Christine de Pisan, medeltida renässansförfattare och feminist, som försöker få fason på den hopplöst patriarkala kungliga akademin.

ARVID SILVMARKER - spelar Valdemar, en häst. Som också råkar vara bästa vän till riddar Konrad och har en förkärlek för havre, Shakespeare och fina stenar.


Inga kommentarer: