Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

tisdag 20 mars 2012

När vi var små

Aktionen mot forumet jag nämnde häromdagen där tjejer i 13-16-årsåldern hängdes ut som horor med nakenbilder och kränkningar, gick i ett första steg bra. Sidan spärrades och stängdes ner. Nu har den dock kommit upp igen på en annan server. Vi får se hur det hela fortsätter.

För att gå över till nåt helt annat - igår fick jag en plötslig lust att testa lite gitarreffekter. Jag tänkte att jag skulle ta några enkla ackord och sen lägga en massa roliga gitarreffekter i lager ovanpå. Ganska snart kände jag att jag skulle behöva en text, nåt enkelt bara, att sjunga till. Men mitt huvud var uppenbarligen så fullt av tankar på nätmobbingen och folk behandlar varandra, att texten kom att handla om precis det. Eller i alla fall ungefär det.

Resultatet blev nån slags låt med titeln "när vi var små", som handlar om att när man är liten så är alla vuxna omkring en så stora, kloka och kan inte göra fel. När man själv blir vuxen inser man att det inte är så. Och att det aldrig varit så heller. Man blir vuxen, men man blir aldrig stor.


Jag försökte göra lägga upp låten på bloggen på nåt vettigt sätt, men det gick inte att lägga upp musikfiler. Enda sättet var att göra en video av den. Ändra gärna till högre upplösning på YouTube-filmen, då låter det bättre.

Musiken är ganska hastigt inspelad och improviserad. Men det var kul att leka elgitarrist. I själva verket är det min akustiska nylonsträngade gitarr jag spelar rakt igenom. Sången är lite småfalsk men det var mest som ett experiment.

Nu blire reklam! Glöm inte att min skiva finns att köpa! Skicka bara ett mail till skiva@emanuelblume.se med din adress så kommer den på posten. Skivan kostar 120 kr plus porto.

Man kan även lyssna på Spotify här.

2 kommentarer:

Joel sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Joel sa...

Ska du börja med shoegazingrock, Emanuel? =)

Prova SoundCloud om du vill lägga upp bara musik, det blir ofta bättre ljud än youtube tycker jag.

Typ såhär, fast man kan inte embedda i kommentarer märker jag.

http://soundcloud.com/imt/per-egland-jimmie