Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

onsdag 16 mars 2011

Paris, här kommer vi!

Jag har haft en dröm i flera år nu om att åka till Paris, köpa en basker, sitta vid kanten av Seine och skriva dikter. Kanske med ett glas rödvin bredvid, och med en mustaschprydd (Just det Christina, mustaschprydd!) liten man med ett musettedragspel på behörigt avstånd. Okej, det behöver inte vara mustascher. Det behöver inte ens vara en man, det är inte det som är grejen. Grejen är istället att nu är det på väg att bli av!

En person jag tycker mycket om föreslog helt sonika att "Ska vi inte åka till Paris?" och jag svarade, efter att ha tänkt efter några sekunder, att "Jo, det är klart att vi ska!" Så igår kväll bokade vi biljetter! Printemps au Paris, nous voici! Hmm, jag får nog fila lite på min franska...


Tänk! Paris i början av maj! Åh, jag vill till Louvren, jag vill ta trapporna upp i Eiffeltornet, jag vill vandra längs Seine, jag vill äta rostade kastanjer, jag vill se Montmartre, jag vill besöka Père Lachaise, jag vill, jag vill, jag vill... Det ska bli så spännande! Och det bästa är mitt sällskap, som är van parisresenär.

Vad ska man mer göra när man är i Paris 5 dagar? Är det någon som har några tips?

3 kommentarer:

Pam sa...

FY vad avis jag blir, jag bodde ju i Paris i ett halvår för länge sen. Gå på Louvren, picknicka vid Eiffeltornet, gå till Jardin des Plantes (stor fin trädgård med djurpark också! inträde till djurparken kostade 7 euro när vi var där, i trädgården strosar man på gratis) Jardin du Luxembourg är också megastor och fin, en annan fin och lite mer backig trädgård minns jag inte namnet på, men den låg österut. Sacré Coeur måste ni till, och strosa i Montmarte. Ska ni till Eiffeltornet ser det maffigast ut om man kommer från Trocaderotorget ovanför förresten! En del vill åka till Père Lachaise-kyrkogården och kolla på Morrisons, Piafs och Oscar Wildes gravar. Fika vid Seine har ni redan fattat att man ska göra, jag tror vi brukade sitta på någon av öarna där. På södra uddarna.

Aarghblxtfnffn jag vill också!

Odahelena sa...

din lilla parisgris! bajs!

Emanuel Blume sa...

Pam: Oh, Jardin des Plantes ska vi definitivt besöka! Och Edith måste man ju besöka såklart.

Isa: Muhahahahaa!