Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

lördag 9 april 2011

Att vi orkar!

Tänk så mycket tid, svett och tårar man lägger lägger ner på saker som man egentligen vet inte kommer att leda någon vart. Nu menar jag inte saker i största allmänhet, utan lägenheter man söker, tjänster, bidrag och så vidare. Ändå fortsätter man, för man vet att trots att man försökt tusen gånger, kan ju den tusenförsta gången rent teoretiskt vara annorlunda.

Det kanske mest slående exemplet är lägenheter. Jag söker 2-3 lägenheter per dag via Boplats, som är den stora bostadsförmedlingen i Göteborg, och har sammanlagt sökt i storleksordningen 6-800 lägenheter, men aldrig hört ett ord om att få komma på visning. Anledningen till detta tog jag upp i ett tidigare inlägg. Ändå fortsätter jag att söka varje dag. Det är ju trots allt inte så svårt att bara logga in och söka en lägenhet.


Jobb däremot får man lägga mycket tid på att söka. Det dyker upp ganska mycket tjänster inom mitt område: miljö. Problemet är att hur bra utbildning man än har finns det alltid nån som jobbat i 25 år och har världens meritlista. Och då spelar det ingen roll att man själv har bättre utbildning. Ändå fortsätter man söka jobb efter jobb efter jobb, ibland kallas till intervju, men ändå få höra att "tack för din ansökan, men trots dina fina meriter har tjänsten tillsatts av en annan sökande."

Jaja. Snart kommer väl den där tusenförsta gången. Tills dess är det väl bara att inte ge upp. Men tänk, att vi orkar!

3 kommentarer:

Almina sa...

Äsch! Det finns ändå inte så många som jobbat med miljö i 25 år. inte i jämförelse med hur många platser som dykt upp på sistone eller i jämförelse med hur många tvärvetenskapliga miljövetare som behövs. Inte för att jag har fått svar på nåt jobb än, men oroa dig inte!

Unknown sa...

Jag fick en lägenhet faktiskt. Det är ju därför man orkar!

Emanuel Blume sa...

Åh, det finns hopp alltså! <3