Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

torsdag 10 februari 2011

Vad gör man med tiden?

Nu när jag tagit mitt examen och gått färdigt min utbildning så är jag på papperet arbetslös. Har till och med varit på Arbetsförmedlingen och fått ännu fler papper på att jag är arbetslös. Och när man är arbetslös borde man ha en väldig massa tid över, inte sant?

Jo, jag antar att man har det. Och man gör olika saker med tid. Har pratat med flera vännner om det där på sistone, vad man gör med sin tid när man inte har ett fast schema. Vissa går bara och drar. Andra reser bort. Andra blir deprimerade. Andra vilar sig. Många har tråkigt.


Det är konstigt det där. Jag har inte haft tråkigt sen jag var i 12-årsåldern tror jag. En del tid när man är arbetslös får man ju ägna åt att söka jobb, vilket jag gör. Men ska man vara ärlig tar det inte SÅ lång tid varje dag. Har sökt fem jobb senaste veckan. Sen har man ju den här förmågan att engagera sig i ideella föreningar, vilket tar betydligt mer tid. Speciellt nu i spexföreställningstider. Och så är det ju andra projekt på gång; ett sopsorteringsbrädspel, en skivinspelning, en diktsamling och diverse andra grejer.

Summan av kartdemumman: När ska man ha tid att ha tråkigt?

Jag läste att det är viktigt att ha tråkigt ibland. Det kanske jag borde tänka på. Fast det är faktiskt roligare att inte ha tråkigt...

Det värsta med att ha roligt när man är arbetslös är att man inte tjänar några pengar.

2 kommentarer:

alex sa...

sopsorteringspel - vad går det ut på? jag ska jobba med olika material i kemin - tänkte gå igenom lite sopor med eleverna. har experten några tips?

Åsa sa...

Jag förstår att jag var stressad när jag jobbade. Haha, för hur tusan hann jag med allt jag hinner nu när jag går arbetslös i kombination med att jobba?

Det är spex och vänner och söka jobb (uppe i fem jag med denna vecka) och fixa papper till arbetsförmedlingen osv.

Jag inser förtvivlat att när jag får ett jobb så blir jag tvungen att välja bort en hel del, men det är det ju värt. Jag kan ju inte ha roligt resten av mitt liv ;)