Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

fredag 7 januari 2011

En träningsnörds bekännelser

Jag har insett hur kul det är med träning. Lite intressant att det skulle ta mig över 20 år att fatta det. Kanske har det att göra med att gympan i skolan avskräckte mig fram till 17 års ålder ungefär. Varför kallar man det för "Idrott och Hälsa", förresten? Vad jag kan minnas var den enda gången på tre år som vi talade om hälsa en halv lektion där vi såg en video om kostcirkeln. Resten handlade om att springa efter bollar, hoppa över hårda redskap och vara allmänt jobbig.

I alla fall, skolidrotten har nu förlorat sitt passiviserande grepp om mig och jag tränar av egen fri vilja. Och kul är det! Jag alternerar mellan styrketräning, löpning (med handledsvikter!), yoga och ett och annat gruppträningspass på Fysiken. Simma är också skönt, men det tar lite lång tid att ta sig till närmaste simhall.

Och nu kommer det lite nördiga - jag för träningsdagbok på ett ställe som heter Shapelink.com. Det är ett träningsforum där man kan skriva in i en kalender vad man tränar vilka dagar, hur tunga vikter man jobbar med, hur snabbt man springer, och sådär. Så får man härligt överdetaljerad statistik över sin träning, hur man utvecklas, sin vikt och sina prestationer och allt det där.

Sen kan man ha "träningskompisar" också, så man kan jämföra resultat och peppa varandra och sådär. Sånt är kul! Så jag rekommenderar att gå in på www.shapelink.com, registrera sig, och lägga till mig som träningskompis, jag har användarnamnet "Rommelpot".

5 kommentarer:

Sven Bergersjö sa...

Du tror inte det är så då att du börjat träna nån gång när du var arbetslös och ville hålla dig i trim?

Emanuel Blume sa...

Jo, det var då gympakrampen började släppa, runt 19-20 sådär.

Emanuel Blume sa...

År alltså, inte klockan.

Mel sa...

Faktum är att när jag gick på RHS så spenderade vi massor av tid om att prata om hälsa ur massor av olika perspektiv (stress, träning, avslappning osv.) nästan varje lektion. Men jag känner igen din beskrivning också. Man måste nog hamna med en bra lärare!

Emanuel Blume sa...

Mel: Vad bra att det verkar hända saker. Det är nog väldigt olika mellan olika skolor och olika lärare. Jag fattade aldrig varför jag skulle hålla på att röra mig. Kopplade aldrig att det var för att jag skulle må bra.