Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

söndag 21 november 2010

Fem saker som studenter sällan har hemma

Här kommer en lista på saker som jag märkt att folk sällan har hemma om de är studenter. Det här är ingen genomarbetad undersökning utan en sammanställning löst baserad på egna iakttagelser. Poängen är att om man haft dessa saker hemma skulle livet i många fall te sig lättare.

1. Skrivare
Hur kan det komma sig att det är så svårt att hålla sig med skrivare? Folk har bärbara datorer och trådlösa nätverk, men ingen skrivare. Kanske beror det på att man ofta har tillgång till gratis utskrivningsmöjligheter i skolan? Hur som helst har jag fått skriva ut mången uppsats i flera exemplar hemma eftersom kursare inte haft egna skrivare eller kommit åt att skriva ut i skolan.


2. Frimärken
Av någon anledning har folk aldrig frimärken hemma, och det tycks väldigt svårt att komma ihåg att gå ut och köpa en rulle. Ibland när jag skickar saker, t.ex. protokoll, som man vill att folk ska skriva på och skicka tillbaka, brukar jag skicka med ett färdigfrankerat och adresserat kuvert. Detta anknyter till en diss som ligger och gror...

3. Ost
Ost är ju jättegott! Ändå är det ofta som studenter inte har ost hemma, med motiveringen att det är så dyrt att köpa. Konstigt, med tanke på att en ost ofta kostar ungefär lika mycket som en öl.

4. Säng
Detta är inte ett klockrent exempel, men påfallande ofta har man kommit hem till folk som sovit på en madrass på golvet. Säng kan ju dock vara lite krångligare att skaffa och forsla hem än t.ex. en ost.

5. Häftapparat, hålslag, tejp...
...och andra praktiska saker man allt som oftast behöver. Hjälper en onekligen när man pluggar för att hålla ordning på saker och ting.

Inga kommentarer: