Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

lördag 29 maj 2010

Jag är inte beroende, jag kan sluta när jag vill!

...så har jag tänkt i ganska många år. Det var ju ett eget val. Det började väl egentligen när man flyttade hemifrån, och kunde använda sina pengar och sin tid som man själv ville. Och så var det fredag och man föll för frestelsen. Sen lördag. Så småningom klarar man sig inte utan en vanlig tisdagskväll. Och för ett tag sedan insåg jag - jag är beroende. Av godis.

Och inte bara godis. Kakor. Glass. Bullar. Sötsaker av alla de slag. Nu kanske nån skrattar och säger att "Det här var väl ett gulligt inlägg! Godis är ju helt ofarligt. Jag känner massor som är beroende av sprit och knark." Men faktum är att det inte är så harmlöst som det verkar.

Varenda kväll känner jag suget. Har jag inget hemma måste jag cykla till Coop och köpa lite choklad. Eller baka chokladbollar. Eller köpa glass. Jag kan inte se på en film eller läsa en bok utan att känna det där suget. Dessutom kan jag knappt betala hyran eftersom det är så jä%&#a dyrt att gå till tandläkaren.

Så för en dryg vecka sedan bestämde jag mig för att ha en "vit vecka", där jag inte köpte godis, glass eller andra sötsaker. Det gick sådär. Eller rättare sagt, jag höll löftet, köpte inga sötsaker, men när jag var med andra bjöds det på kakor och godis och tårta och alla möjliga grejer. Så jag bestämde mig för att gå en medelväg. Inte köpa sötsaker. Bara äta vid särskilda tillfällen.

Och hittills funkar det.

1 kommentar:

Sven Bergersjö sa...

Jag tycker detta var ett bra och viktigt inlägg.