Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

fredag 19 februari 2010

Tjejer, killar och toalettstolar

Min mamma var på besök häromdan, och sov över i min lägenhet. Då fick jag återigen funderingar på nåt jag tänkt på ett tag. Det här med toalettstolen. Toalettlocket, närmare bestämt.

Det händer ju att man som kille slentrianmässigt blir beskylld för att vara "en sån som inte fäller ner toaringen efter sig". Detta vill jag dock dementera å det bestämdaste, eftersom jag är en sån som föredrar när toaletten är stängd, det vill säga när även locket är nedfällt. Av estetiska, hygieniska och allmänt vettiga anledningar.

Dock har jag lagt märke till att det är väldigt svårt att övertala tjejer att stänga locket efter sig. Så fort någon tjej är på besök, som i det här fallet min mamma, står toalocket öppet när man kommer in på toaletten. Samma sak gäller min kvinnliga rumskamrat, samt tidigare kvinnliga sambosar.

Som illustration visas här mitt badrum.

Kan det vara så att människor, oavsett kön, tenderar att utföra varken mer eller mindre arbete än vad som behövs? För tjejer, som oftast sitter ner, innebär det minst arbete och ansträngning att alltid ha ringen nere, men locket uppe. För de killar som föredrar att stå (något jag för övrigt helt lämnat bakom mig sedan jag arbetade som städare...) är motsvarande alternativ att ha varken ringen eller locket nedfällt.

Hur som helst vill jag slå ett slag för det stängda toalettlocket. Snyggare, säkrare och mer hygieniskt.

6 kommentarer:

Kokis-chan sa...

Haha! Vilket roligt inlägg! =D
Har aldrig tänkt på detdär... att tjejer skulle lämna locket uppe. Jag är som du, slår ett slag för stängda toalettlock! Det är ju inte så himla kul att se ner i toan om man bara ska in och hämta något. =)
Mkt snyggare stängt!

Clas Kristiansson sa...

Har man en gång råkat tappa tandborsten i toan så glömmer man aldrig sedan att fälla ned locket.

Emanuel Blume sa...

Vad bra att fler är av den åsikten! Tandborste har jag visserligen aldrig tappat nån gång, men dock har knappar från gylfen ramlat ner en gång eller två... Det händer för övrigt inte om man sitter.

M sa...

Jag har aldrig förstått grejen att killar inte "fäller ner". Jag gör det jämt. Men så fort det kommer folk på besök så är skiten (inte bokstavligen skiten, men du förstår) uppe. Varför?

Sven Bergersjö sa...

Dessutom så fungerar spolningen mycket bättre ifall locket är stängt, vilket innebär ytterligare ett bra argument för att stänga locket.

Emanuel Blume sa...

Det verkar som vi har nåt konsensus i den här frågan!