Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

onsdag 13 januari 2010

Vi åker tillsammans!

I väntan på det perfekta kollektivtrafiksystemet har jag hittat en jättesmidig liten webbtjänst, som går ut på att underlätta samåkning mellan olika städer i Sverige. Så här kommer lite reklam. Tänk dig att du befinner dig i Uddevalla och vill åka till Örebro, bussbiljetterna är slut och tågen svindyra. Du går in på http://www.samtrip.se/ och ser att Lisa ska åka just mellan Uddevalla och Örebro. Du klickar i att du vill åka med och - vips! - You got yourself a ride!

Tjänsten är gratis och verkar väldigt seriös och trevlig. Om du har bil och ska åka nånstans och har platser kvar i bilen fyller du i det, så kan folk som ska åka samma väg fråga om de får följa med. Man kan också fylla i om det kostar något, t.ex. 100 kr per passagerare, som oftast betalas kontant till föraren.

Gå till http://www.samtrip.se/ och bli medlem nu! Så ska vi se till att vara mer än 1,4 personer per bil i genomsnitt framöver! (Men glöm inte att tåg och cykel är de hållbaraste och roligaste sätten att resa i Sverige.)

2 kommentarer:

Unknown sa...

What! Just fått en resa för 100 kr till Göteborg på fredag... Tackar!

Emanuel Blume sa...

Grattis! :)