Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

torsdag 12 november 2009

Jag betalar la vafan jag vill för min el!

Det ringde på min lägenhet igår kväll, och utanför stod två ledigt klädda herrar i 35-årsåldern och ville att jag skulle byta elleverantör. De pratade länge och väl om hur billig deras el var, och frågade mig om jag inte också tyckte det var väldigt bra att de sålde billig el till folk.

De verkade nästan tacksamma när jag till slut stängde dörren efter att ha talat direkt från hjärtat (och hjärnan). Billig el liksom... Ja, för problemet i det här landet är verkligen att elen är för dyr och att vi inte kan köpa så mycket som vi skulle behöva. Jag menar, vad tror dom nån med en kandidat i miljövetenskap med inriktning på energisystem svarar när dom ställer en så korkad fråga?

"Ja men vad bra! Billigare el! Då kan vi använda mer el så vi kan bygga fler kärnkraftverk! Hurra vad kul!"Jag har dragit igång ett projekt här hemma: att försöka få ner min elanvändning till under 100 KWh i månaden före nyår. Jag kommer varje månad berätta hur det går! I september använde jag 116 KWh. Räkningen för oktober borde komma snart.

2 kommentarer:

Clas Kristiansson sa...

Det här var det roligaste jag läst på mycket, mycket länge.

Kunnigt smart och mycket kul.

Det låter som temat för en bra visa...

Bravorion sa...

Bra svar! Och jag hoppas att de åkte hem och skämdes. xD

Mycket bra initiativ med att utmana sin elräkning. :)