Här fanns tidigare Emanuel Blumes blogg. Nu har den flyttat och finns på emanuelblume.se. Välkommen dit istället!
vit text

tisdag 13 januari 2009

Ingen återvändo

Nu är biljetterna bokade, vaccinerna tagna och det finns helt enkelt ingen väg ur det hela. Det jag pratar om är naturligtvis min hastigt beslutade resa till Kenya. Jag reser den 12 februari, ställer in skolan, avbokar spelningar, och lämnar Europa. Ganska drastiskt för att vara mig. Men nån sa en gång när jag började plugga miljövetenskap "låt inte skolan stå i vägen för din utbildning". Tyvärr är väl inte CSN av samma åsikt, så det blir till att suga på ramarna ett tag.


I Kenya kommer jag att jobba med min vän Karolina Hagegård med att bygga en biogasanläggning på landsbygden i närheten av Victoriasjön. Hur jävla spännande är inte det?? Förmodligen kommer man ju att lägga det mesta av sitt miljöengagemang i Sverige framöver, men lite erfarenhet av arbete med hållbar utveckling i ett land som Kenya är nog en rätt fet merit.

Funderar på om man ska ta med gympadojor. Dom lär ju vara ena riktiga hejare på att springa i Kenya. Kanske kan lista ut hur dom gör.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ta med dig dojorna ;D Puss

Alex sa...

Mina vänner brukar samla ihop massa slitna kläder som de reser ner med och ger bort sen till bättre behövande. ett tips från mig till dig. Jag kan lätt rensa lite som du kan ta med om du inte hittar nåt. :)

Carina Etander Rimborg sa...

Hej Emanuel
Detta låter jättespännande! Kanske har kusin Mathias lite tips och idéer, han har ju också varit iväg och jobbat med liknande projekt.

Lycka till!!!

Kusin Carina

Emanuel Blume sa...

Ja, det har du rätt i, kusin! Jag ska be honom om lite goda råd!

Julis sa...

Packa ner mej i väskan, jag vill upptäcka världen ju!

Almina sa...

Du är tuff! Nej, Julia, Kenya är farligt. Tror jag. Jag kommer att vara tillräckligt orolig för Emanuel.

Emanuel Blume sa...

Japp, med all rätt!